03. 08. 2017
Petr Stránský

 

Pořídili jste nebo si plánujete pořídit nový televizor pro příjem nového standardu DVB-T2? Buď při nákupu obezřetní, protože velmi jednoduše se může stát, že naladíte pouze zvuk a nikoliv obraz!

Na českém trhu jsou k mání i přijímače, které sice mají tuner DVB-T2, ten je však doplněn kodekem MPEG-4/H.264. Protože však přechodové sítě DVB-T2 (a později i finální multiplexy v tomto standardu) vysílají v kompresním standardu HEVC, televizory s kodekem MPEG-4 nedokáží zpracovat video signál a hraje na nich pouze zvuk. Pak jste v naprosto stejné situaci jako člověk, který má pouze televizor s DVB-T - k tomu, aby fungoval i obraz si budete muset pořídit set-top-box. A to není zrovna milé.

Spotřebitelům nepomáhá ani fakt, že se nepočítá se zákazem prodeje televizních přijímačů, které by nebyly vybaveny tunerem DVB-T2 a kodekem HEVC. Prodejci pak nemají žádnou povinnosti upozornit, že daný přijímač nebude s naší sítí plně kompatibilní. A také mohou leckdy mít na skladě levnější televizory, které umí pouze MPEG-4 a mohou se jich chtít za "výhodnou" cenu zbavit. Tento scénář bohužel není dle našich a vašich zkušeností nereálný. A celé to pak v konečném důsledku zaplatí kdo jiný než rozezlený divák.

Jak z toho tedy ven? Buď kupujte jen ověřené televizní přístroje a set-top-boxy, které jsou pro nový standard plně kompatibilní, a nebo využijte naší nabídky:

S námi získáte už teď možnost zpětného sledování až 50 hodin zpět, možnost automatického nahrávání seriálů a sledování prémiového obsahu a již velmi brzy spustíme vlastní filmotéku s prémiovým obsahem! Tedy služeb, které se ani u DVB-T2 nenaleznete. Navíc dost často už ani není pro běh naší služby nutné měnit váš televizní přijímač.

Samozřejmě nás i můžete kontaktovat, rádi se s vámi sejdeme a navrhneme odpovídající řešení dle vašich možností a preferencí!