02. 06. 2017
Petr Stránský

 

 

Slyšíte poslední dobou jen samá varování o různých počítačových útocích a virových nákazách? Pak jistě víte, že poslední obrovský útok ransomware WannaCry z zasáhl více než 200.000 počítačů po celém světě a způsobil ztrátu mnoho terabajtů dat či peněz. Nemůže se nákaza dostat i do vašeho domácího nebo firemního počítače? Ano, může!

Nejvíce pak mohou mít problémy dlouho neaktualizované počítače s operačním systémem Windows XP. Ano, tento systém je stále používán, a to jak u domácích, tak i u mnohých firemních počítačů. Toto například přiznávají i nějaké státní subjekty či nemocnice. Takovým uživatelům doporučujeme pořídit buď nový počítač a nebo využijte naši nabídku k zakoupení profesionálního repasovaného počítače, kdy za minimální náklady získáte počítač s výborným výkonem :)

A co se může stát s napadeným počítačem?

Tyto typy virů fungují tak, že vám kompletně zašifrují data na vašem pevném disku, příp. jen počítače "zablokuje" Pro zpětné získání vašich dat pak musíte zaplatit poměrně slušnou sumičku.

Jakmile je váš počítač nakažen, půjde jej odvirovat hodně tězko, proto je zde velmi důležitá prevence. Používat kvalitní antiviry, firewally a být na internetu obezřetný. Ale ani to vám nedokáže zajistit stoprocentní úspěšnost.

Skutečnou jistotou může být až komplexní prohlídka vašeho IT prostředí, otestování bezpečnostních hrozeb a jejich odstranění.

Obraťte se proto na nás, přijedeme k vám, vše otestujeme a navrhneme případné úpravy. Nic neriskujte a nechte si od nás provést audit celé sítě!

Cena za službu je 1.000 Kč bez DPH pro menší firmy do 5ti uživatelů, domácí uživatelé dokonce jen 600 Kč vč. DPH. Doprava k vám je do 20 km zdarma! Pro větší firmy je cena smluvní.

Objednávky přijímáme na e-mailu info@dobrasit.cz nebo telefonu 605 864 304. Případně využijte náš kontaktní formulář.